Mai mult,  presa a fost anunţată că Sorina Pintea va fi dusă la policlinică, astfel că zeci de reporteri erau prezenţi la intrarea în unitate medicală.

„Pentru a clarifica ce s-a întâmplat aseară, am dispus șefului Poliției Române să facă o verificare pentru modul de acțiune al polițiștilor în acest caz. Totodată astăzi am dispus și direcției medicale să facă un control la tot ceea ce ține de responsabilii care răspund de sănătatea deținuților.

În funcție de raportul direcției medicale și raportul șefului Poliției Române, vă vom anunța în timp util măsurile luate în acest caz”, a declarat Marcel Vela, potrivit Antena3.

Şi ministrul în exerciţiu al Sănătăţii, Victor Costache, cataloghează drept „regretabil” faptul că Sorina Pintea a fost scoasă în cătuşe din arestul central al Poliţiei Capitalei pentru a fi dusă la spital, Costache spunând că „poate ar trebui adaptate procedurile, având în vedere că este vorba despre un om bolnav, care nu prezintă niciun pericol”.

Dosar deschis de DNA

Sorina Pintea se află în arestul Poliţiei Capitalei pentru 30 de zile, fiind acuzată de DNA, că ar fi primit mită. Însă procurorii nu au putut proba flagrantul invocat că s-ar fi produs în biroul acesteia, când a fost vizitată de denunţător.

Fostul ministru al Sănătăţii suferă de o boală autoimună, iar printre simptime se numără şi o semipareză. Pintea a fost împinsă de un ofiţer de poliţie în momentul în care a coborât din maşina poliţiei şi a intrat în policlinică. Avocaţii Viorel Mocanu şi Alina Cojocaru solicită un răspuns urgent la opt întrebări despre situaţia umilitoare şi periculoasă din punct de vedere medical în care a fost pusă Sorina Pintea.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract cu spitalul pe care l-a condus.