Aproape 9 din 10 britanici au acces la internet prin servicii broadband, anunta Associated Press, citand informatii furnizate de National Statistics. Jumatate din conexiunile de internet in banda larga din Marea Britanie au o viteza de cel putin 2 mbps.

Cresterea masiva a numarului de conexiuni broadband si scaderea puternica a conexiunilor prin dial-up s-a realizat in ultimii 4 ani, in 2003 peste 81% dintre britanici conectandu-se la internet prin modem-uri dial-up iar 17% prin conexiuni broadband. Preferintele britanicilor s-au schimbat la 180 de grade cand conexiunile broadband au devenit disponibile, dar si accesibile ca pret.

Potrivit datelor National Statistics, in Marea Britanie se observa si o crestere a numarului de conexiuni cu viteze de 2-8 mbps in randul posesorilor de conexiuni broadband. Doar 4% dintre britanicii inclusi in statistici au o conexiune de peste 8 mbps.

Totusi, furnizorii britanici de internet s-ar putea confrunta cu o perioada mai grea in viitor. In ultimele 12 luni, acestia s-au bazat pe convertirea utilizatorilor de internet dial-up pentru a creste, dar acum numarul acestora s-a redus semnificativ. De asemenea, cele 10 milioane de locuinte fara acces la internet din Marea Britanie refuza sa se inscrie intr-un numar destul de mare, astfel incat sa sustina cresterea.

Sursa: AP

Data: 22 Noiembrie 2007