Browser-ul creat de Microsoft, Internet Explorer, a pierdut in ultima luna aproape un punct procentual in ceea ce priveste cota de piata, cea mai mare scadere inregistrata in ultimele luni, conform unui studiu realizat de Net Applications Inc. In acelasi timp insa browser-ele rivale, Firefox, Safari si Opera, si-au marit cota de piata in luna august.

Dar toate aceste browsere se confrunta cu un nou rival, noul Chrome de la Google. Abia lansat pe piata de o saptamana, Chrome a reusit sa castige o cota de 1%.

In luna august, IE reprezenta 72,2% din totalul de browsere folosite pentru a accesa cele 40.000 de site-uri monitorizate de compania Net Applications Inc. Acest lucru arata o scadere de 0,9 puncte procentuale, incepand din iunie si pana la sfarsitul lunii iulie. Aceasta este ce-a de-a doua mare scadere inregistrata de Internet Explorer din luna mai, cand a pierdut 1,1% din cota de piata.

“Nu pot sa explic exact ce se intampla cu Internet Explorer. O cauza ar putea fi lansarea noii versiuni IE 8 beta 2” a declarat vice-presedintele executiv de marketing la Net Applications, Vince Vizzaccaro.

In acelasi timp insa Firefox si-a crescut cota de piata cu jumatate de punct procentual, de la 19,2% in iulie si ajungand la 19,7%, la finele lunii august. Alte browsere si-au marit si ele cotele. Safari a urcat de la 6,1% la 6,4%, iar Opera a urcat de la 0,69% in iulie, pana la 0.74% la sfarsitul lunii august 2008.

Sursa: MacWorld