"Folosirea AI va fi fundamentală pentru abilitatea noastră de a creşte eficienţa tuturor tipurilor de tehnologii şi de reduce impactul lor asupra mediului înconjurător", a declarat pentru AFP Jean-Francois Gagne, directorul general al companiei menţionate. 

Compania lui, înfiinţată la Montreal în 2016, printre ai cărei investitori se află şi grupul Microsoft, se numără printre liderii mondiali din domeniul implantării AI în cadrul firmelor. 

"AI este cu adevărat, indirect, unul dintre singurele mijloace pentru a răspunde cererii mondiale a diverselor pieţe şi a diverselor industrii de a-şi scădea amprenta de carbon", a declarat el, în marja unui forum dedicat AI, organizat în cadrul conferinţei C2 Montreal. 

Fiind capabilă "să crească eficienţa tuturor tipurilor de tehnologii", "utilizarea AI va fi fundamentală" pentru limitarea încălzirii globale a planetei noastre, a mai spus Jean-Francois Gagne. 

După părerea lui, inteligenţa artificială va revoluţiona companiile, aşa cum au făcut-o precedentele revoluţii industriale: "Am înlocuit muşchii umani cu un motor cu aburi şi cu un motor cu benzină, iar acum suntem pe cale să înlocuim un întreg lanţ de valori cognitive prin automatizare, fapt care va permite un spor de productivitate şi de eficienţă energetică". 

"Această tehnologie poate fi fundamentală în următorii 10-30 de ani, pentru a transforma complet planeta", a mai spus el. 

Asociat în cadrul grupului de lucru înfiinţat de G7 în domeniul AI, Jean-Francois Gagne speră că "discuţiile foarte concrete care au loc" pentru a pregăti următorul summit pe această temă, ce va avea loc peste două săptămâni în Canada, "vor conduce la acţiuni concrete" pentru organizarea programelor de dezvoltare a inteligenţei artificiale. 

"Trebuie să se obţină o aliniere a marilor economii mondiale în ceea ce priveşte abordarea, gestionarea, administrarea şi etica inteligenţei artificiale. Este o miză critică, este ceva fundamental", a adăugat Jean-Francois Gagne, informează Agerpres.