Într-un interviu exclusiv, CEO-ul a vorbit despre interesele piețelor financiare pentru aplicațiile de inteligență artificială.

Gum a spus că de la lansarea ChatGPT la începutul anului 2023, lucrurile s-au schimbat, făcând o analogie cu lansarea Private în 2018, ce s-a produs cam devreme. Interesul piețelor financiare este unul foarte mare, iar valoarea adăugată pe care o crează sistemul este una bună. 

Platforma Caesar

Referitor la platforma Caesar în lumea investitorilor, scepticismul a existat la început. Christoph Gum a spus că în momentul actual lucrează cu una dintre cele mai mari companii de asigurări germane. De asemenea, „ne alăturăm băncilor private, ne alăturăm managerilor de active. Avem peste 100 de licențe pe piață”. 

Acuratețea platformei este una foarte bună, mai ales că cei care văd diferența sunt managerii profesioniști de portofolii ce își rulează zilnic sistemele. CEO Private Alpha a spus că la finele anului trecut a primit un feedback foarte bun de la investitorii ce gestionează miliarde de active. 

„Și în final este vorba de randament, este pe piața financiară. Este foarte simplu. Faci bani, pierzi bani. Cei care fac bani sunt cei fericiți, cei care pierd bani: nimeni nu vrea să vorbească cu tine”, a completat Gum.

Referitor la viitor, CEO-ul a spus că nu va exista o înlocuire a oamenilor pe piețele financiare cu inteligența artificială.

Sfaturi pentru investiții de la Christoph Gum

De asemenea, în cadrul panelului din care a făcut parte Christoph Gum a oferit câteva sfaturi ce vizează investițiile regulate în activele de înaltă calitate. CEO-ul a transmis faptul că ar trebui evitate tranzacțiile aglomerate.

„Primul sfat este: nu investiți pe termen scurt. Nu aveți nicio șansă.

Dacă te duci într-un cazinou în zilele noastre, ai mai mult noroc, ai șanse mai bune decât dacă joci pe partea scurtă a piețelor. Poți face bani, dar trebuie să ai noroc”, a transmis Gum. 

În ceea ce privește cel de-al doilea sfat oferit celor prezenți la Forumul Superbrain, CEO-ul a amintit cuvintele celui mai bogat om din lume, scrie infofinanciar.ro.

„Au întrebat, de ce ești atât de bogat? Iar el a spus, este foarte simplu. Toată lumea vrea să se îmbogățească repede, iar eu vreau să mă îmbogățesc încet.

Și acesta este al doilea punct al meu. Suntem așa cum vorbim, așa cum ați spus în prezentarea dumneavoastră, revoluție industrială forțată”, a declarat Christoph Gum.