Reddit va aduce noi funcții bazate pe inteligență artificială

De asemenea, acordul va „permite Reddit să aducă noi funcții bazate pe inteligență artificială și să folosească modelele mari de limbaj OpenAI pentru a construi aplicații. OpenAI s-a înscris și pentru a deveni partener de publicitate pe Reddit, informează The Verge.

S-a speculat mult despre modul în care directorii Reddit gestionează platforma și rămâne de văzut cum vor reacționa la acest anunț, scrie publicația. Peste 7.000 de subreddit-uri s-au anulat în iunie 2023, după ce utilizatorii au protestat împotriva modificărilor Reddit la prețurile API-ului. Recent, în urma știrilor despre un parteneriat între OpenAI și tabloul de mesagerie de programare Stack Overflow, oamenii au fost suspendați după ce au încercat să-și șteargă postările.

Nu au fost dezvăluiți termeni financiari în postarea de pe blog care anunță încheierea acordului și nici niciuna dintre companii nu a menționat date de instruire. Acest lucru este diferit de acordul cu Google, unde Reddit a declarat în mod explicit că va oferi Google „modalități mai eficiente de a antrena modele de limbaj”.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, acționar la Reddit

Există, totuși, o dezvăluire care menționează că CEO-ul OpenAI, Sam Altman, este acționar la Reddit, dar că „acest parteneriat a fost condus de șeful de operațiuni al OpenAI și a fost aprobat de Consiliul de administrație”.

„Reddit a devenit una dintre cele mai mari arhive deschise de pe internet de conversații umane autentice, relevante și mereu actualizate, despre orice. Includerea sa în ChatGPT ne susține credința într-un internet conectat, care îi ajută pe oameni să găsească mai mult din ceea ce caută și îi ajută să găsească o comunitate pe Reddit”, spune CEO-ul Reddit, Steve Huffman.

Reddit a lansat noi politici care guvernează utilizarea datelor sale, pentru a crește veniturile

Compania nu a fost întotdeauna prietenoasă cu companiile care strâng date pentru a antrena modele AI. A amenințat că va bloca accesul crawlerelor web Google pe site. De asemenea, OpenAI le-a spus moderatorilor subreddit r/ChatGPT că au încălcat drepturile de autor ale OpenAI folosind sigla ChatGPT ca fotografie de afișare.

Reddit a lansat noi politici care guvernează utilizarea datelor sale, ca parte a unui efort de a crește veniturile prin acorduri de licență cu dezvoltatorii de inteligență artificială și alte companii. Compania, care a vândut acțiuni într-o ofertă publică inițială în martie, a semnat un acord cu Google de la Alphabet Inc., în valoare de 60 de milioane de dolari, pentru a ajuta la formarea modelelor lingvistice mari, tehnologia care stă la baza IA generativă.

Rețeaua de socializare din San Francisco a semnat acorduri de licență în valoare totală de 203 milioane de dolari, cu termene cuprinse între doi și trei ani.

OpenAI formează din ce în ce mai mult parteneriate cu companiile media

La rândul său, OpenAI formează din ce în ce mai mult parteneriate cu companiile media pentru a ajuta la instruirea sistemelor sale de inteligență artificială și pentru a afișa mai mult conținut în timp real în chatbot-ul său. Creatorul ChatGPT a încheiat acorduri cu Dotdash Meredith la începutul acestei luni și cu Financial Times în aprilie.