Grupul Intel va achiziţiona divizia wireless a companiei germane Infineon pentru 1,4 miliarde de dolari, cu scopul de a-şi întări prezenţa pe piaţa smartphone-urilor.

Tranzacţia ar putea fi finalizată în primul trimestru al anului următor, iar divizia respectivă va funzţiona ulterior ca o afacere separată de grupul Intel, au anunţat cele două părţi într-un comunicat.

Aceasta este a doua tranzacţie importantă pentru Intel în decurs de două săptămâni, după anunţul preluării McAfee pentru 7,7 miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie din istoria grupului.

Chipurile Atom dezvoltate de Intel pentru dispozitive mobile au invadat piaţa laptopurilor, însă sunt folosite rar pentru smartphone-uri.

„Prin intermediul Infineon, Intel ar dobândi instantaneu o poziţie importantă pe piaţa dispozitivelor mobile, economisind trei-patru ani de cercetare”, a afirmat Flint Pulskamp, analist la compania IDC.

Infineon, cu sediul în Germania, în apropiere de Munchen, furnizează chipuri marilor producători de terminale mobile ca Nokia, LG sau Apple.

SURSA: Mediafax