Intel Corp, cel mai mare producător de microprocesoare la nivel mondial, anticipează că lansarea sistemului de operare Windows 7 de către Microsoft va determina companiile să cumpere computere noi în 2010 şi va stimula astfel vânzările de PC-uri, transmite Reuters.

„Lansarea Windows 7 este un factor care va influenţa achiziţiile de cumputere de către companii şi va stimula astfel piaţa PC-urilor”, a declarat John Davies, director de vânzări şi marketing la Intel.

Microsoft a lansat Windows 7 la 22 octombrie, cu obiectivul de a atrage clienţii dezamăgiţi de platforma Vista.

„În prezent, Windows 7 este văzut mai mult pe segmentul de consum, industria încă îl testează. În 2010, Windows 7 va pătrunde şi pe piaţa corporate, iar companiile vor avea nevoie de computere noi”, a explicat Davies.

Săptămâna trecută, banca de investiţii Morgan Stanley a temperat optimismul investitorilor şi directorilor de companii, privind creşterea cheltuielilor de către consumatori şi companii, care ar alimenta şi achiziţiile de microprocesoane, afirmând că majorarea veniturilor ar putea atinge un nivel de vârf la începutul anului 2010.

SURSA:Mediafax

Te-ar putea interesa și: