Reţelele unificate permit departamentelor de IT să creeze adevărate “superautostrăzi” flexibile în mediile din centrele de date virtualizate, prin consolidarea datelor şi reţelelor de stocare pe o singură reţea 10GbE.

Consolidarea echipamentelor de cablare poate reduce costurile globale de IT cu 3 miliarde $ pe an, putând fi salvaţi 12.1920km de cabluri, o lungime suficientă pentru a înconjura Pământul de trei ori, înfăşurându-l în cabluri.

O reţea simplă de mare viteză unificată reprezintă un punct de referinţă pentru viziunea Intel Cloud 2015 şi Open Data Center initiative, care a fost anunţată în octombrie. O reţea unificată de 10GbE crează o infrastructură simplă ce este uşor de gestionat, ea putând prelua tot traficul aflat în cloud.  

“Frustrant pentru Intel şi managerii IT este faptul că aproape toate cheltuielile centrelor de date sunt dedicate infrastructurii şi nu dezvoltarii de inovaţii,” a declarat Kirk Skaugen, Vice President & General Manager, Data Center Group, Intel. “Dacă extindem Intel Ethernet pentru a include Open FCoE, acest lucru ne va ajuta să simplificăm reţeaua şi să canalizăm mai multe din cheltuielile pentru IT către inovaţii. Noi considerăm că, alegând o reţea unificată, IT-ul poate să diminueze costurile pentru infrastructură cu 29%, să scadă consumul de energie cu aproape 50% şi să reducă costurile pentru cabluri cu 80%.”

Iniţiativa Intel Open FCoE integrează capabilităţi speciale în sistemele de operare, pentru a oferi funcţionalităţi complete pentru reţele unificate, fără a mai fi necesar hardware adiţional, achiziţionat cu costuri mari. IT-ul poate utiliza instrumente obişnuite de administrare pentru reţele server şi conectivitate de stocare, integrându-le în condiţii excelente cu mediile existente Fibre Channel.

“Structura Unificată suportă atât resurse de computing cât şi de stocare de-a lungul unui transport de date de mare viteză eficient, dispune de un management simplu şi poate accelera dezvoltarea virtualizării şi a serviciilor bazate pe cloud”, a declarat Soni Jiandani, Vice President of Marketing, Server Access şi Virtualization Business Unit, Cisco Systems. “Atât switch-urile Cisco Nexus 10 Gigabit Ethernet cât şi serverele Cisco Unified Computing Systems suportă adatoare Intel Open FCoE 10 Gigabit, pentru a oferi clienţilor posibilitatea de a reduce cheltuielile şi să faciliteze accesul la o structură unificată.”

Intel a lucrat cu lideri din industrie pentru a certifica şi pentru a pune la dispoziţie un ecosistem de soluţii compatibile. Printre companiile care susţin soluţia Open FCoE se numără Cisco, Dell, EMC, NetApp, Oracle şi  Red Hat.

“Virtualizarea serverelor şi convergenţa reţelelor de stocare, bazate pe o structură unificată, sunt ingredientele cheie pentru a se obţine o infrastructură eficientă din punct de vedere al costurilor“, a precizat Paul Brown, Vice President şi General Manager Storage Networking Business, EMC. A obţine calificarea E-Lab este echivalentul unui standard de aur în industria noastră, pentru interoperabilitate între servere, reţele şi sisteme de stocare. Eforturile depuse de E-Lab pentru a califica şi valida adaptorul pentru Server Intel Ethernet X520 vor oferi clienţilor noştri încrederea că produsul acesta se va integra fără probleme în familia noastră de echipamente de stocare EMC Symmetrix VMAX şi EMC VNX.”

 “Tehnologia FCoE se potriveşte cu soluţiile Dell deschise, capabile şi accesibile, pentru că utilizează componente în sistemul de operare pentru a simplifica dezvoltarea şi operarea de reţele convergente”, a declarat Brian Payne, Executive Director, PowerEdge Marketing Group, Dell.

Software-ul Intel Open FCoE este disponibil ca upgrade gratuit pentru familia de produse existentă, X520. Mai multe informaţii despre soluţia unificată Intel găsiţi la adresa: www.intel.com/go/unifiednetworking.