Potrivit acordului, cele două companii vor oferi o platformă Intel bazată pe procesor de tip SoC dedicată segmentului mobil. Platforma quad-core va fi bazată pe un procesor Intel Atom cu tehnologia integrată Intel 3G.

Platforma quad-core 3G denumită SoFIA 3G va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2015, având în vedere extinderea gamei de produse Intel SoFIA pentru dispozitivele mobile entry-level cu Android. Se va adresa în principal tabletelor entry-level. Familia de produse SoFIA a fost adăugată planurilor Intel din segmentul mobil anul trecut și include prima platformă integrată de comunicare a Intel.

În condițiile în care piața de tablete continuă să se extindă, punând la dispoziția utilizatorilor o gamă largă de produse cu ecrane de diferite mărimi, forme și prețuri variate, acordul strategic cu Rockchip permite Intel să atragă noi clienți datorită unui portofoliu larg de produse.

“Acordul strategic cu Rockchip este un exemplu al angajamentului Intel de a adopta noi abordări pentru a crește prezența în segmentul mobil, prin oferirea rapidă a unui portfoliu extins de soluții de comunicare bazate pe arhitectura Intel”, a declarat Brian Krzanich, CEO-ul Intel. “Suntem încântați să lucrăm cu Rockchip. Odată cu anunțul de astăzi am adăugat noi derivate gamei Intel SoFIA și estimăm că vor fi disponibile pe piață înainte de mijlocul lui 2015. Ne mișcăm rapid pentru a crește oferta de produse Intel pentru piața globală de tablete aflată în creștere”, a adăugat el.

“Căutăm mereu metode inovatoare de a diferenția portofoliul nostru de produse și prima colaborare de acest fel cu Intel ne ajută să facem asta”, a declarat Min Li, CEO al Rockchip. “Combinația dintre arhitectura de top și tehnologia modernă Intel cu capabilitățile noastre de design pentru segmentul mobil aduce o ofertă bună pentru piața globală de dispozitive mobile entry-level”, a adăugat el.

Odată cu acest anunț, gama Intel SoFIA conține trei produse – versiunea 3G dual-core, care este așteptată pe piață în al patrulea trimestru al anului, versiunea 3G quad-core asteptată în primul semestru al anului 2015 și versiunea LTE, așteptată tot în prima jumătate a anului viitor.

Prețurile pentru platforma quad-core SoFIA 3G vor fi făcute publice în curând și, ca în cazul gamei Intel SoFIA, vor fi competitive. În baza acordului, Intel și Rockchip vor vinde noul produs către producători OEM și ODM, în principal către clienții celor două companii.