will.i.am este cunoscut ca un artist desăvârşit, câştigator a numeroase premii, producător şi vocalist al trupei Black Eyed Peas, dar şi ca fan al tehnologiei, antreprenor şi filantrop. Odata cu anunţul făcut astăzi la Anaheim Convention Center, will.i.am, câştigător a şapte premii Grammy, a mai adăugat un capitol CV-ului său, acesta devenind “directorul pentru inovare şi creaţie” al companiei Intel.

Acest nou statut implică realizarea unei colaborări tehnologice şi creative de lungă durată între artist şi Intel, will.i.am fiind o persoană pasionată şi fascinată de tehnologie. will.i.am a primit deja legitimaţia Intel,  pe care a prezentat-o cu umor în cadrul unei conferinţe de presă din Anaheim, California.

“Aproape tot ceea ce fac implică procesoare şi computere, iar atunci când văd un chip Intel mă gândesc la toate acele minţi creative implicate care mă ajută să îmi amplific propria creativitate”, a precizat will.i.am. “Colaborarea cu oamenii de ştiinţă, cercetătorii şi programatorii companiei Intel pentru a dezvolta noi metode de comunicare, creare, informare şi distracţie va fi uimitoare”.

“Suntem încântaţi de creativitatea fără margini pe care will.i.am o aduce. Acesta nu este doar artist şi producător genial, ci şi o persoană care inovează şi împinge limitele tehnologiei atât la nivel profesional cât şi personal. Împărtăşim acelaşi interes puternic de inovare în muzică, artă şi lifestyle şi suntem încântaţi de această unire a forţelor care va stabili o conexiune autentică şi emoţională cu utilizatorii”, a declarat Deborah Conrad, Intel vice president şi chief marketing officer.

Acest parteneriat este parte a viziunii Intel “compute continuum”, ce presupune ca din ce în ce mai multe echipamente să fie conectate la Internet, şi a iniţiativei “visual life”, care explorează modul în care experienţele vizuale precum fotografiile, clipurile video şi filmele redefinesc relaţia pe care utilizatorii o au cu laptop-urile, smartphone-urile, tablet-urile sau alte echipamente.

În rolul său unic, will.i.am va colabora cu Intel în multe cercetări tehnologice creative, parte a “ continuum-ului de computing”, ce pot include echipamente precum laptop-uri, smartphone-uri şi tablet PC-uri. Complementar rolului său de solist în cadrul Black Eyed Peas will.i.am lucrează deja la crearea de muzică pentru brandul Intel.

Nu au fost date publicităţii mai multe informaţii, dar Conrad a precizat faptul că parteneriatul dintre Intel şi will.i.am cuprinde atât divertisment cât şi tehnologie, pentru a crea aşa numita “experienţă totală.”

“Intel este în plin proces de transformare a modului în care comunică cu oamenii”, a precizat Conrad. “Parteneriatul nostru cu will.i.am este un prim exemplu prin care arătăm modul în care dorim să transmitem şi să oferim experienţa Intel oamenilor. Este imperativ ca Intel şi inovaţiile noastre să facă parte din cultura globală a tinerilor care folosesc noi dispozitive şi adoptă noi forme de comunicare şi divertisment”.

Will.i.am nu este singurul artist care colaborează cu o mare firmă de IT, Lady Gaga fiind angajata celor de la Polaroid. Aceasta a fost recent prezentă la târgul CES 2011, unde a prezentat mai multe produse.
SURSA:Intel