Mandachi e foc și pară. Guvernul a închis mallurile, și odată cu acestea și multe afaceri. Partea proastă este că chiriașilor li se cere să își respecte obligațiile financiare din contracte, deși 99% dintre businessuri nu au activitate, deci nu produc banii necesari.

Omul de afaceri sucevean este de părere că, așa cum Parlamentul a votat amânarea plății chiriilor, ar fi putut legifera și suspendarea acestora pentru niște categorii de afaceri afectate puternic de pandemie. Alți participanți la discuțiile Capital live de astăzi au fost de părere că astfel de situații, a chiriilor, în speță, trebuie reglate între personalitățile juridice, fără intervenția statului.

Unele malluri au înțeles situația, și au suspendat chiriile pe durata situației de urgență, cum ar fi Mall Băneasa sau Iulius Mall, dar mulți nu renunță la aceste chirii.

”Nu este vorba de capitalism feroce, ci de amatorism feroce. Își vor pierde clienții, mulți se vor orienta spre rulote, spre afaceri stradale. Eu am și francizori, și i-am scutit de plăți pentru perioada în care n-au activat. Mall-urile, însă, nu pot face acest lucru, este inimaginabil. Am deja 11 dosare, i-am dat în judecată, nici măcar nu discută de vreo reducere, de înjumătățirea chiriilor, spre exemplu”, spune Mandachi.