La discuții a fost prezent și directorul executiv al Green Point Management, societate specializată în gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, Geanin Șerban care a tras un semnal de alarmă vizavi de înmulțirea măștilor de unică folosință uzate și mai ales vizavi de atitudinea populației care vrea să se debaraseze de ele: ”Acum este puțina panică vizavi de măști, dar, probabil, peste vreo lună, pe nimeni n-o să mai deranjeze că vom vedea, în diferite locații, aceste măști aruncate”.

Geanin Șerban a mai subliniat un lucru destul de îngrijorător: ”Green Point Management are protocoale cu 21 de ADI-uri și 169 de primării, trebuie să recunoaștem că problema deșeurilor încă nu se află nici măcar printre primele 7-8 priorități ale administrațiilor locale pentru că , de fapt, această chestiune nu se află pe agenda cetățeanului”.

Totuși, directorul executiv al Green Point Management, știe și care sunt soluțiile: ”Cred că dacă vom ajunge să înțelegem de ce trebuie să facem colectare separată, atunci toate întrebările își vor găsi răspuns. Noi trebuie să facem colectare separată pentru a nu ajunge deșeurile la groapă, dar mai ales pentru că avem nevoie de o calitate a deșeului foarte bună”.

În încheiere, Geanin Șerban a tras concluzii cu privire la campaniile de informare a populației în vederea colectării selective a deșeurilor: ”Dacă alături de noi, care investim în conștientizare, alături de operatori de salubrizare serioși, cum este compania reprezentată de Sorin Velicu, Romprest, și cu determinarea pe care o văd la city managerul Sectorului 5, eu cred că lucrurile vor începe să fie vizibil pe un trend ascendent”.

Acest articol a fost realizat cu sprijinul Romprest și face parte din campania de conștientizare publică de colectare selectivă a deșeurilor.