Cea de-a doua parte a misiunii economice realizată în Asia Centrală, in perioada 12-17 mai 2019,  a fost rezervată vizitei la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Tadjikistan, unde președintele CCIR, dl Mihai Daraban, alături de omologul său, dl. Dzumakhonzoda Dzamshed Dzurakhon au semnat Acordul de colaborare între cele două Camere Naționale, în vederea stabilirii cadrului de lucru și a liniilor directoare în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor comerciale.

 

„Atât România cât și Republica Tadjikistan își bazează o bună parte din economie pe  sectoarele energiei, petrolului și gazului, acestea fiind unele dintre cele mai solide motoare de creștere sustenabilă, datorită companiilor specializate care au investit în know-how și cercetare. Astfel, putem stabili parteneriate durabile, pe termen lung și putem genera produse cu o valoare adăugată mare. Inițiative precum forumuri de afaceri, misiuni economice și sesiuni B2B vor stimula dialogul dintre companiile din România și Asia Centrală care doresc să-și dezvolte și să-și extindă activitatea pe plan internațional”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

 

E.S. dl. Cezar Armeanu, Ambasador al României în Republica Kazakhstan, acreditat și pentru Republica Tadjikistan și Republica Kârgâză a depus toate eforturile în sprijinirea delegației CCIR în misiunea economică din Asia Centrală. Datorită implicării directe a E.S. dl. Ambasador Cezar Armeanu, volumul schimburilor comerciale dintre România și Tadjikistan a crescut și, astfel, o gamă mai largă de produse românești a pătruns pe piața tadjikă.