Fostul Președinte Traian Băsescu a fost invitat la Digi24 unde a vorbit despre crimele de la Caracal și ce ar fi trebuit făcut. Acesta a dezvăluit că MAI avea posibilitatea și echipamentul necesar pentru determinarea exactă a poziției telefonului. Direcția de Operațiuni Speciale (DOS), dar și SRI aveau echipamentul necesar dar atât procurorul cât și Poliția nu i-au chemat la timp.

Fostul Președinte consideră „că procurorul a fost un incompetent fără limite” pentru că nu s-a adresat unde trebuia în acest caz.

„MAI prin DOS (n.r. Direcția de Operațiuni Speciale) avea echipamentul care-i lipsește STS-ului și cu care ar fi putut să determine exact strada, numărul, etajul, dacă e în pod sau dacă telefonul a fost la parter. Dar nici procurorul, nici polițistul n-au chemat DOS-ul la timp. Direcția de Operațiuni Speciale are în dotare aceste echipamente. Mai are în dotare aceste echipamente SRI-ul, care nu le folosește decât cu mandat de la judecător. Deci n-a cerut nimeni sprijinul, nici al SRI, nu s-a dus nici procurorul cu un mandat de utilizare a echipamentului de identificare a poziției, nici la DOS, nici la SRI.

Aici se face un joc propagandistic să protejeze incompetența unora. Domnul președinte Iohannis a vorbit despre vina MAI, a STS-ului dar nu despre procuror. Eu spun că procurorul a fost un incompetent fără limite.(…) Vă asigur că toate unitățile de parchet știu unde să se adreseze când au nevoie de o interceptare cu determinarea poziției, cum este cazul acum.”