Odată cu trecerea zilelor ies la iveală detalii strigătoare la cer din Ancheta crimelor din Caracal, dar și incompetența organelor de anchetă. Senatorul liberal, Daniel Fenechiu a detonat nucleara. Procurorul de caz ar fi refuzat ajutorul Direcției de Operațiuni Speciale din Poliție (DOS) în localizarea Alexandrei.

Polițiștii din Caracal au cerut ajutor de la București. Un polițist avea un prieten în această structură și i-a cerut ajutorul acestuia. Când cei de la DOS au ajuns la Caracal, au fost trimiși acasă de procurorul de caz. „Ceea ce știu eu se rezumă la următoarele informații, băieții de la DOS, Direcția de Operațiuni Speciale, se întorceau dintr-o misiune pe care o aveau. Unul din polițiștii de la Caracal avea un cunoscut în echipa DOS și l-a sunat să îl ajute informal, în legătură cu localizarea casei monstrului acesta. Prietenul lui i-a spus: „Domnule, suntem în drum spre București, în scurtă vreme ajungem la Caracal”. Înțeleg că procurorul de caz a fost extrem de refractar la toată povestea asta, spunând că dacă are nevoie o să apeleze el la DOS, eventual mâine.

Cu toate acestea cei de la DOS, în baza informațiilor pe care le-a dat polițistul din Caracal, prieten cu cel din DOS, au trimis informațiile la București unde se pare că adjunctul acestei structuri, un polițist pe nume Tatu, Dan Tatu, ar fi dat coordonatele în baza cărora ar fi fost localizată casa. Asta e informația pe care o am. Eu înțeleg că identificarea făcută de DOS s-ar fi făcut undeva în jurul orelor 18.00 – 19.00. „ a declarat pentru B1.ro senatorul liberal, Daniel Fenechiu.

În Raportul oficial al Poliției despre acest caz, făcut public de Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, se arată că până la urmă cei de la DOS au ajutat la localizarea fetei, dar undeva după ora 22:00.

„În intervalul orar 22.00 – 01.00 (Vineri 26.07.2019): cu sprijinul DOS au fost efectuate activități specifice care au condus la stabilirea problemei tehnice privind identificarea locației de unde au fost efectuate apelurile la 112 (au fost utilizate 2 celule de emisie diferite), stabilirea celei mai probabile locații, stabilirea unei variante plauzibile a numărului de înmatriculare a autovehiculului utilizat de autor, precum și identificarea posesorului unui post telefonic derivat din dosar”, se arată în raport