Au fost depistate 163 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 23 lucrau în Timiş, 20 în Dolj şi 13 în judeţul Bistriţa.

Inspectorii de muncă au făcut 8 propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de 5 persoane fără contracte individuale.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.276.500 de lei din care 900.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 344 de angajatori din care 57 pentru muncă fără forme legale. Au fost sancționate 61 de persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru. 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat  amenzi în valoare de 332.500 de lei. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 6 echipamente de lucru, 4 în judeţul Prahova, unul în judeţul Galaţi și unul în județul Bistriţa. S-a întregistrat doar o sistare de activitate.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 37 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

“Acţiunile inspectorilor de muncă urmăresc trecerea în legalitate a cât mai multe persoane prin întocmirea contractelor individuale de muncă, prin înregistrarea acestora în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor. Atât instruirea cât şi verificarea respectării normelor de protecţie a muncii sunt în atenţia noastră în campaniile de prevenire şi control.“ , a decalrat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.