iDentity Clinic le oferă pacienţilor săi, indiferent de vârstă, posibilitatea de a beneficia de această procedură care transformă anxietatea dentară într-o stare calmă şi relaxantă.

Inhalosedarea se realizează cu ajutorul Protoxidului de azot, un gaz care, în combinaţie cu oxigenul, înlătură starea de anxietate. Odata inhalat, Protoxidul de azot induce un efect de calmare, care se menţine pe tot parcursul intervenţiei stomatologice, dar pacienţii rămân conştienţi şi receptivi tot timpul. Protoxidul de azot este cea mai sigură metodă de sedare folosită în tratamentul stomatologic. Fiind un gaz blând, care se elimină singur din organism (în 3-5 minute după întreruperea administrării efectele dispar cu desăvârşire din organism), este recomandat pacienţilor cu anumite afecţiuni cum ar fi hipertensiunea arterială, angina pectorală sau care au suferit un atac de cord şi cărora nu le este indicată anestezia generală. Nivelul sedării cu Protoxid de azot poate fi controlat în funcţie de nivelul optim al relaxării.

Protoxidul de azot este cea mai sigură şi eficientă metodă de sedare pentru copii, oferindu-le acestora o experienţă pozitivă în timpul tratamentului dentar.

La clinica iDentity inhalosedarea se realizează  cu ajutorul Mixerului digital MATRX Digital MDM, produs de firma americană Porter, un echipament medical de utimă generaţie, special realizat pentru a calma durerea. Echipamentul îi permite medicului stomatolog să regleze procentul de oxigen şi de protoxid de azot. Mixerul digital amestecă cu precizie oxigen şi protoxid de azot din cilindrii sau din sistemul de ţevi de gaz şi trimite mixtura controlat electronic.

Pentru mai multe detalii legate de această procedură, vă aşteptăm la iDentity Clinic, unde specialiştii noştri vă pot pune la dispoziţie toate informaţiile de care aveţi nevoie.