ING Real Estate Development International, divizia de dezvoltări imobiliare a grupului financiar olandez ING, a decis, în calitate de asociat unic, dizolvarea şi lichidarea reprezentanţei din România, după doi ani de activitate.

Pentru a şterge datoriile pe care ING Real Estate Development România le avea la diverşi creditori, acţionarul unic a fost nevoit să facă o majorare de capital în valoare de 65.000 euro.

Cristian Cîrjan, directorul executiv al unităţii din România, a anunţat recent că va continua să colaboreze cu grupul olandez în calitate deconsultant imobiliar.

Rămâne doar divizia de investiţii

ING Real Estate a intrat pe piaţa imobiliară din România în octombrie 2007 prin achiziţionarea galeriei comerciale a proiectului de retail Felicia Shopping Center din Iaşi, tranzacţie cu o valoare de circa 40 de milioane de euro. Centrul comercial se află, în prezent în portofoliul diviziei de investiţii a ING, care încă mai funcţionează.

ING Real Estate Development este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Europa, cu un portofoliu în dezvoltare de circa nouă miliarde de euro.