Potrivit acestor surse, ING a angajat o bancă de investiţii care să o ajute să găsească un cumpărător pentru pachetul de acţiuni la TMB Bank, evaluat în prezent la 775 milioane de dolari.

ING a cumpărat pachetul de acţiuni la TMB Bank, a şaptea bancă din Thailanda, în 2007 pentru suma de 460 milioane de euro (607 milioane de dolari). Guvernul thailandez deţine şi el 26,1% din acţiunile TMB Bank şi în trecut a anunţat că vrea să-şi vândă acest pachet.

De asemenea, sursele susţin că în luna aprilie a acestui an ING ar urma să demareze procedurile pentru vânzarea operaţiunilor sale de asigurări de viaţă şi investment-management din Asia, într-o tranzacţie estimată la peste şase miliarde de dolari.

La începutul acestui an ING a anunţat că ar putea vinde o parte din activele bancare pentru a urgenta rambursarea ajutoarelor de stat şi îndeplinirea noilor cerinţe de capital. ING a primit, în 2008, ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să promită că până în 2013 va separa operaţiunile bancare de cele de asigurări.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.
Sursa: Agerpres