Rusia trebuie să suporte consecințe precum Germania nazistă

Nicolas Tenzer, președintele Centrului francez pentru Studiul și Cercetarea Deciziilor Politice, crede că există o soluție pentru ca Rusia să fie învinsă.

El spune că Rusia ar trebui să înfrunte consecințe similare cu cele suferite de Germania și Japonia. Asta, după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial. El a subliniat importanța rezultatului conflictului din Ucraina.

Tenzer afirmând că acesta va modela viitorul pentru deceniile următoare.

Tenzer a emis un avertisment către liderii Uniunii Europene. El i-a îndemnat pe aceștia să evite oboseala războiului și să intensifice sprijinul militar acordat Ucrainei.

„Adevărul este că rezultatul războiului din Ucraina este ceva similar cu situația din 1945. Acesta este un lucru care ne privește în mod direct.

Rezultatul războiului va determina soarta următoarelor decenii, deci nu pot exista jumătăți de măsură aici. Aceasta nu poate fi o ‘jumătate de înfrângere’ a Rusiei sau o ‘jumătate de victorie’ a Ucrainei.

Rusia trebuie să fie complet învinsă, la fel ca Germania și Japonia în 1945”, a subliniat politologul francez, relateză presa de la Kiev.

În luna mai 2023, în cadrul unui discurs susținut la Forumul de Securitate de la Kiev, Nicolas Tenzer a susținut că ar trebui să fie desfășurate trupe NATO în Ucraina.

Argumentând că prezența acestora, în special în teritoriile recent eliberate, ar avea rolul de a descuraja Rusia să comită noi infracțiuni.

Congresul SUA va aproba ajutorul pentru Ucraina

În altă ordine de idei, Mircea Geoană spune că NATO este încrezătoare în aprobarea noului ajutor financiar pentru Ucraina în Congresul SUA. După negocierile desfășurate între cele două mari partide americane.

„Nu cred că vom avea dificultăți masive din punctul de vedere al finanțării efortului ucrainean, care este și efortul nostru. Vedem în acest moment un adevărat război industrial, în paralel cu cel atât de brutal și nemilos pe care îl vedem și care se întâmplă în Ucraina de doi ani de zile.

Deci nu avem atât de mult o problemă de finanțare, apar sincope depășibile, dar avem o problemă de capacitate industrială în principal în Europa, pentru că de 30 de ani am colectat, inclusiv România, dividendele păcii și am crezut că după terminarea Războiului Rece lucrurile vor fi liniștite și calme”, a spus acesta pentru Digi24.

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, economia de război a Rusiei „satisface nevoile de astăzi”.

„În plus, de o manieră totalmente în afara legii internaționale – Coreea de Nord, Iranul promit sau deja trimit armament suplimentar pentru Rusia împotriva ucrainenilor”, a adăugat el.

Oficialul a adăugat că Alianța produce echipamente cu dublă utilizare. Potrivit lui, pe lângă muniție și artilerie, este nevoie și de tehnologie.