Atacul republicanilor l-a determinat pe Roosevelt să apere onoarea cățelului și propria reputație.

După ce a abordat problemele relevante ale Americii în cel de-Al Doilea Război Mondial, Roosevelt a explicat că republicanii au inventat povestea că l-a uitat Fala în timp ce vizitau Insulele Aleutine la începutul acelui an.

Au continuat să-l acuze pe președintele că a trimis un distrugător al marinei, cu o cheltuială a contribuabililor de până la 20 de milioane de dolari, pentru a-i recupera cățelul.

Fala, un mic terrier negru, scoțian, l-a însoțit pe Roosevelt aproape peste tot: în biroul oval, în vizitele oficiale de stat și în călătorii lungi, de peste mări, inclusiv una în Newfoundland în 1941, în care Fala l-a întâlnit pe premierul britanic Winston Churchill.

Biografia lui Fala

Fala s-a născut pe 07 aprilie 1940, fiind un cadou pentru FDR de la doamna Augustus G. Kellog din Westport, Connecticut.

După o scurtă ședere cu verișoara lui FDR, Margaret Daisy Suckley, pentru dresaj, Fala a ajuns la Casa Albă pe 10 noiembrie 1940.

Fala a fost numit inițial „Big Boy”, dar FDR i-a schimbat numele. Folosind numele strămoșului său scoțian din secolul al 15-lea (John Murray), FDR l-a rebotezat „Murray Haiducul de Falahill”, care a devenit rapid, prescurtat, Fala.

Deși Eleanor Roosevelt a dezaprobat că are un câine în Casa Albă, Roosevelt a ținut cu fermitate câinele lângă el.

Fala a călătorit peste tot cu Roosevelt, în mașină, în trenuri, în avioane, și chiar și pe nave. Prezența lui Fala a deconspirat, de multe ori, că președintele Roosevelt era la bord. Acest lucru a făcut Serviciul Secret să-i dea lui Fala numele de cod „Informatorul”.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric