Locuri de munca pentru absolventii din facultatile de transporturi
Absolventii institutelor de ivatamint superior cu profil de transporturi vor fi angajati, prin selectie, pina la data de 15 septembrie 2000, i Ministerul Transporturilor si i unitatile din subordinea acestuia. Angajarile vor fi facute i cadrul unui program special pentru integrarea profesionala a tinerilor, lansat de Ministerul Transporturilor la data de 23 august.
Conducerea ministerului nu a facut public numarul posturilor disponibile pe baza acestui program pentru tinerii absolventi, isa a mentionat ca societatile din transportul feroviar au angajat deja 49 de ingineri de profil.
in limita locurilor de munca disponibile si a necesitatilor, unitatile de cale ferata intentioneaza sa angajeze si absolventi ai grupurilor scolare de transport feroviar, de material rulant si de constructii cai ferate din reteaua scolara specifica domeniului transporturilor.

Dacia Nova cu motor Renault va costa 3.800 USD
Varianta imbunatatita a autoturismului Dacia Nova va fi lansata pe piata romineasca i cursul lunii octombrie. Modelul standard, fara echipamente optionale, va costa 4.200 euro, adica aproximativ 3.800 dolari.
Motorul Renault cu injectie multipunct pe benzina (utilizat la modelul Clio) si cutia de viteze JH3 i cinci trepte (fabricata, de asemenea, de Renault) fac diferenta de pret fata de actuala Nova. Conducerea societatii pitestene afirma ca noul motor are un consum mediu de carburant mai mic cu 11%. in primul semestru al anului, Nova a avut cele mai mari vinzari pe piata romineasca a autoturismelor noi, dupa Dacia 1310.

Primaria Piatra Neamt imprumuta 26 milioane USD
Municipalitatea Piatra Neamt negociaza un contract de credit i valoare de 26 milioane dolari cu banca americana Bank of America. A