Miruna Pascu, încercare disperată de a-și salva fiul de la închisoare

Referatul de arestare emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție arată că părinții lui Vlad Pascu au contactat-o pe martora cheie. Miruna, mama acestuia, a amenințat-o prin telefon pe martoră spunându-i că dacă va refuza să se întâlnească cu ea sau dacă va vorbi despre faptele fiului său, va furniza presei informații compromițătoare cu ea.

În total, două tinere au denunțat-o pe Miruna Pascu pe motiv că le-ar fi amenințat.

Una dintre acestea a povestit procurorilor cum l-a cunoscut pe Pascu și cum a folosit droguri alături de el. Martora povestește că Vlad Pascu folosea numeroase droguri, printre care și cocaină.

„l-am cunoscut pe Vlad Pascu, într-un anturaj din care mai făceau parte Rareș Ion, Tudor zis „Maru” și mai mulți băieți și fete ale căror nume nu mi le amintesc. Știu că la acel moment Vlad Pascu se droga cu mai multe feluri de droguri, respectiv fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină, de obicei acasă la Pascu, într-o casă, unde până la un punct, Vlad a locuit cu tatăl lui și soția acestuia. Precum și cu sora lui vitregă, iar din primăvara acestui an, tatăl lui a început să se mute treptat de acasă și să îl lase să stea singur”, a declarat martora.

Despre consumul de droguri al tânărului, ea povestește că Vlad Pascu i-ar fi dat personal oxicodonă și o pastilă de metamfetamină. Se pare că Pascu era un adevărat furnizor de droguri pentru prietenii săi. El le punea la dispoziție acestora mari cantități de oxicodonă.

„În acele împrejurări, Vlad Pascu mi-a dat oxicodonă și o pastilă de metamfetamină. Când am ajuns eu, pe masa din camera lui era pisată mai multă oxicodonă, nu știu cam câte pastile, dar toți am prizat de acolo. De altfel, toate foliile care apar în videoclip sunt folii de oxicodonă de 80 Mg, pe care el le desfăcea, le pisa și ni le punea la dispoziție să le prizăm. (…) După ce ne-am drogat în acest mod, ne-am plimbat cu Buggy Car-ul, în zona Tipografilor și ne-am urcat cu mașina pe linia ferată din zona Universității Române-Americane. În luna mai 2023 am fost la tratament pentru dezintoxicare la Obregia și nu am mai consumat deloc oxicodonă. (…)”, se arată în referatul de arestare pus la dispoziție de către autorități.

Amenințările mamei lui Vlad Pascu

Martora susține că Miruna Pascu a amenințat-o spunându-i că dacă va spune adevărul despre consumul de droguri al fiului, va fi arestată și va publica anumite filme și poze incriminatoare care ar fi avut-o ca subiect pe martora cheie. Femeia i-ar fi cerut să șteargă toate dovezile din telefon. Totodată, femeia a jignit-o pe fată, spunându-i că este „proastă și labilă”

„Pascu Miruna mi-a spus că dacă voi spune adevărul, în sensul că eu consumam împreună cu Pascu Vlad, voi intra la DIICOT martor și voi ieși inculpat, pentru consum de droguri. (…) De altfel, mi-a și zis să șterg totul din telefon ca să nu-mi ia procurorul telefonul, pentru că există riscul să vin cu telefonul la DIICOT și să plec fără el. De asemenea, mi-a spus că dacă dau declarație, pot să nici nu mă mai întorc acasă, în sensul că aș putea fi arestată și că ce declar ca martor ar putea fi folosit împotriva mea. (…)

La fel și faptul că niște filme sau poze cu mine aflate sub influența drogurilor ar putea să apară în presă, așa cum amenințase în mesaj. În cadrul discuției, mi-a spus că sunt labilă psihic și proastă. (…) M-am simțit amenințată și de statutul social și de poziția de pe care îmi vorbea Pascu Miruna, care este o persoană cu bani și relații”, a precizat martora.

vlad pascu
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Calin și Octav Ganea

Anchetatorii au făcut rost și de discuțiile purtate la telefon dintre cele două. Iată un scurt fragment în care Miruna o amenință și o jignește pe tânără:

„MIRUNA:-Dar dacă ești atât de labilă, ia-ți un avocat.
Martor:-Labilă?!
MIRUNA:-Că altfel, crede-mă că te halesc!
Martor:-Adică? Mă haliți?
MIRUNA:-Nu eu. eu nu, eu n-am nicio treabă, eu spun ce o să pățești tu de la ceilalți, pentru că vei fi băgată într-un dosar în care de fapt nu ai niciun fel, nici în clin nici în mânecă. Dosarul nu e mare, pare, ce a facut presa…nu e niciun dosar, e dosarul unui accident în care Vlad nici măcar nu a avut niciun fel, chestiile alea cu sevraje și cu nu știu ce sunt căcaturi, intelegi?
Martor:-Da, da.
MIRUNA:-Căcaturi, nu-i nimic adevărat…nu e nimic adevărat iți dau cuvântul meu de onoare, deci a luat un diazepam, atât i s-a dat.
Martor:-Mie mi-e frică să nu mă ia pe mine după…dacă dau declarație falsă.
MIRUNA:-Păi aia o să ți se întâmple dacă vorbești așa, despre asta vorbesc. Tu de fapt te duci acolo ca martor și s-ar putea să nu mai ieși, dacă nu te duci cu avocatul, iți repet.
Martor:-Păi s-ar putea să nu mai ies dacă dau declarație mincinoasă.
MIRUNA:-Nu, s-ar putea să nu mai ieși dacă dai declarație că nu știu ce făceai”.