Procurorii spun că luni și marți vor face reconstituirea crimelor Alexandrei și Luizei, victimele monstrului din Caracal, care le-a răpit după ce au făcut autostopul. Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, este însă de părere că timpul este prea scurt și că anchetatorii ar avea nevoie de cel puțin o lună pentru a face reconstituirea.

„Din moment ce o întrebare pusă la audiere lui Dincă durează cu tot cu răspuns cam două ore pe o chestie de genul dacă a luat cu mâna stângă sau cu mâna dreaptă, vă dați seama cât ar trebui să dureze să faci reconstituirea pe una dintre infracțiuni, respectiv pe un omor. Cam între una și două luni (e nevoie) pentru reconstituirile acestea, în contextul în care ne aflăm în această fază în care Dincă nu își aduce aminte. De fapt, dacă i se spune ce a făcut, el spune că este așa. Apoi se contrazice de trei ori în trei minute și tot așa. Nu cred că se vor putea face într-o zi aprecieri”, a declarat Tonel Pop la România TV.

Avocatul a mai recunoscut că vor participa și avocații la reconstituirile care vor începe dis-de-dimineață.

 

„Vom participa avocații. Luni a fost programată, din ce am discutat cu procurorul de caz, reconstituirea privind-o pe Alexandra și marți în ceea ce o privește pe Luiza reconstituire. Vor începe de dimineață. Ca să reconstitui ce a fost acolo e nevoie, la modul ideal, de cel puțin o săptămână sau două, iar în situația în care suntem noi acum, cam o lună de zile pentru fiecare caz. Nu au cum să reconstituie, pentru că nu au scenariu. Dincă nu a explicat ce și cum, deci nu au cum să reconstituie. Nu au ce să reconstituie. Scenariul este varză și Dincă minte de stinge. Spune lucruri aberante care nu pot fi puse în practică și nu au un curs logic rațional”, a explicat Tonel Pop.