Într-un interviu acordat pentru Antena 3, sora lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă a reacționat după publicarea descoperirilor achetei de la clinica privată unde a fost tratat artistul.

Mai exact, aceasta susține că dacă dosarul acestuia ar fi fost consultat de un medic, Petrică Mîțu Stoian nu ar fi ajuns la clinica unde a primit tratamentul post-covid, în urma căruia a murit. Totodată, ea a mai precizat că nu a fost chemată la audierea medicului psihiatru care l-a tratat pe artist la clinica privată.

Sora cântărețului este de părere că acesta ar fi murit cu zile, iar dacă ar fi fost trimis la Timișoara, ar fi putut fi salvat.

„Am dosarul lui, cum și-a făcut la Craiova, tot ce trebuia. Dacă se uita un medic pe el își dădea seama că nu are ce căuta Petrică acolo. Trebuia să îl trimită acasă.

El a murit cu zile. E groaznic. Și acolo la Oravița doctorița trebuia să-l trimită imediat în Timișoara, nicidecum în Reșița. Acolo nu aveauclinica nera medicamente. A trebuit să fugim prin farmacii să adunăm medicamente. Eu m-am dus de la Arad ca să-l iau să-l duc în Ungaria, dar nu mi l-au dat, nu a semnat nimeni. Dacă nu am putut să-l iau, uitați că a murit”, a spus aceasta.

Totodată, ea a mai adăugat că nu știa că fratele ei va merge la această clinică, subliniind faptul că și el era dezamăgit de ce se întâmplă acolo.

Maria Tărchilă susține că de abia după autopsie a fost întrebată dacă știa de problemele la plămâni ale artistului, în contextul în care aceștia își schimbaseră culoarea. Ea a mai adăugat că toate aceste schimbări s-au făcut în timp ce acesta se afla la clinică.

”Dacă era trimis în Timișoara scăpa”

„Nu știam că se duce la clinica asta. A zis ”uite în ce hal am ajuns de la clinică”, asta a fost vorba lui. Greșeala a fost și a acelor doctori care nu s-au uitat pe dosarul lui. El a crezut că e ceva tratament.

Nu am vorbit cu medicul (n.r. medicul psihiatru de la clinică). La prima declarație a spus că nu s-a uitat pe dosarul lui, dar acum nu a mai recunoscut. Mă duc cu avocata mea la Reșița vineri să vadă dosarul, să vedem ce a declarat. L-au audiat și pe noi nu ne-au chemat. Poate aveam să-i pun doctorului o întrebare. A murit cu zile. Dacă era trimis de la Oravița la Timișoara acolo sigur îi scoteau lichidul din plămâni.

După autopsie m-au întrebat dacă știam că este bolnav de plămâni. Plămânii trebuie să fie roz și ai lui erau maro. Dacă au fost maro înseamnă că la clinică s-a întâmplat ceva. Înainte, pe hârtiile de la Craiova nu avea maro plămânii. Dacă era trimis în Timișoara scăpa. Nu îmi vine să cred ce repede a murit”, a mai adăugat aceasta.

De menționat este faptul că după moartea artistului au fost descoperite nereguli extrem de grave găsite de echipa Direcţiei de Sănătate Publică trimisă să investigheze clinica unde a fost tratat artistul Petrică Mîţu Stoian.

Mai exact, personalul medical de acolo interna pacienţii deşi nu avea acest drept, în contextul în care este vorba despre o clinică clinică ce avea autorizaţie doar pentru sistem ambulatoriu.

„Clinica funcționează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicină hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL. La ora și data controlului, medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuia să se afle acolo, conform orarului afișat, între orele 13:00 și 18:00.”, spun cei de la DSP.