Anchetă realizată de DSP Caraș-Severin la Clinica Nera, unde a fost internat pentru un tratament interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, a fost finalizată.

Echipele de control au constat că foaia de observație a artistului nu era suficient completată: nu erau incluse investigațiile de laborator și nici analize care să justifice tratamentul cu anticoagulante pe care îl urma.

Ulterior, s-a constatat că pacienții nu mai sunt supravegheați după tratamentul în camera hiperbara, astfel încât, dacă apar urgențe și complicații este chemată ambulanță sau un echipaj SMURD.

În blocul alimentar, angajații de acolo nu au păstrat probe din mâncarea dată pacienților, timp de 48 de ore, așa cum cere legea. Comisia a mai constatat că unitatea medicală nu respectă obiectul de activitate înscris în autorizația de funcționare. Clinică a primit un termen în care să remedieze aceste probleme, după care controlul va fi repetat.

Clinica a fost amendată

Astfel, unitatea medicală a fost amendată cu 80.000 de lei:

-30.000 de lei pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor și procedurilor medicale;
-40.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare
-10.000 de lei pentru nepăstrarea probelor de alimente, conform legislației în vigoare

În weekend, s-a anunțat că unitatea medicală a fost închisă temporar, dar apoi reprezentanții acesteia au negat informația.

Petrică Mîţu Stoian fusese internat la Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin pentru a urma o terapie la camera hiperbară, ca urmare a infecţiei Covid-19.

Din cauză că starea sa s-a înrăutăţit, artistul a fost transferat la UPU a Spitalului Judeţean Reşiţa, apoi internat la Secţia ATI, unde a decedat. În urma decesului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa a deschis un dosar de cercetare penală.