Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, le-ar fi spus liderilor partidului, în ședințele informale de la Neptun, că ar fi pierdut în mod premeditat alegerile europarlamentare în județ, spun surse din partid, citate de știripesurse. Oprișan le-a zis colegilor, spun sursele citate, că a vrut să piardă alegerile în județ ca să fie debarcat Liviu Dragnea din fruntea partidului.

De altfel, numele lui Liviu Dragnea a fost menționat și de Paul Stănescu. Absent de la ședința informală a PSD de la malul mării, acesta a afirmat într-o conferinţă de presă că în partid se spune în glumă că s-a decis Congres rapid pe 29 iunie, variantă preferată de Viorica Dăncilă, pentru că pe 3 iulie e posibil să decidă CCR că au fost nelegal constituite completurile de trei dar că juriștii spun că Liviu Dragnea tot nu ar putea ieși din închisoare. „Mulţi au zis că s-a pus congresul pe 29 pentru că pe 3 e posibil să dea CCR că au fost nelegal constituite completurile de trei – glumeau unii. Dar, conform statutului, în momentul în care ai fost condamnat definitiv, îţi pierzi calitatea de membru de partid”, a spus liderul PSD.

La Neptun au existat unele dispute între Marcel Ciolacu și Marian Oprișan. Despre acest lucru a vorbit și Viorica Dăncilă.

„Contre nu as spune ca au fost, ca sunt pareri divergente si intr-o familie putem avea pareri diferite, nu trebuie sa vorbeasca un singur coleg si toti sa fie de acord. Trebuie sa discutam pana ajungem la opinia potrivita. Au existat discutii divergente nu doar intre Oprisan si Ciolacu, dar toti vom merge in aceeasi directie dupa aceasta intalnire”, a zis Viorica Dăncilă, la plecarea de la intalnire.

Tot în urma discuției de la Neptun a mai aparut o informație bombă. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din partea PSD chiar la şedinţa de la Neptun a social democraţilor, informează România TV.

„Dacă Eugen Teodorovici vrea să candideze la alegerile prezidențiale, nimeni nu o să îi îngrădească acest drept. Am spus că o să facem sondaje, iar cel care va fi poziționat cel mai bine, acela va fi candidatul PSD. Este bine că şi-a anunţat candidatura atât de devreme, pentru că avem timp să facem sondaje de opinie, să vedem cum se sitează, astfel încât să maximizăm şansele PSD la prezidenţiale”, a declarat Viorica Dăncilă.

Din partea PSD şi-au mai anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale senatorul Şerban Nicolae, dar şi Liviu Pleşoianu.

De altfel, din interiorul PSD s-a mai aflat că Viorica Dăncilă îi susține pe liderul de grup al PSD de la Camera Deputaților, Daniel Suciu în funcția de președinte executiv și pe fostul ministru al tineretului, Marius Dunca, pentru funcția de secretar general al PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid