Un TikToker oferă o modalitate rapidă și ușoară de a ne întreține grădina, potrivit Thecooldown. Ea spune că rezultatele sunt surprinzătoare.

Videoclipul durează mai puțin de 10 secunde și explică o metodă populară, numită plivit. În videoclip, Anna sugerează plivirea florilor uscate și a buruienilor pentru a le oferi mai mult spațiu și o nouă creștere.

Ce implică acest procedeu și cum se face

Acest procedeu implică tăierea mugurilor deja înfloriți ai unei flori. Tăierea sau plivitul florilor uscate favorizează înflorirea și poate menține grădina ordonată, îndepărtând lăstarii zbârciți, care nu mai sunt necesari. Plivitul se realizează manual sau utilizand o foarfecă horticolă.

„În esență, a plivi o plantă înseamnă a o păcăli, pentru a forma flori suplimentare, în încercarea de a produce (în cele din urmă) sămânța pe care și-a propus să o producă, înainte de a o distruge”, a scris expertul peisagistic David Beaulieu.

Dar, susține el, trebuie să vă asigurați mereu că îndepărtați toată floarea, nu doar petalele.

La ce ajută

Videoclipul Annei arată cum se îndepărtează rapid lăstarii uscați folosind o foarfecă horticolă. Ea spune că plivitul nu dăunează plantelor, ci le ajută. De fapt, redirecționează energia și resursele plantei de la reînsămânțare la înflorire, prelungindu-i viața.

Potrivit Earth911, o grădină de flori poate contribui la protejarea mediului. Plantele cu flori pot filtra toxinele din aer, pot menține un sol sănătos, încurajează polenizarea și pot adăposti insecte, păsări și alte animale.

Asigurați-vă că grădina este udată săptămânal

Dacă nu sunteți sigur de nevoile exacte ale florilor, expertul peisagist spune spune că o grădină de flori trebuie udată săptămânal, dar nu uitați să țineți cont de zilele ploioase. Dacă săptămâna este mai călduroasă, ar putea fi necesară mai multă apă.

„În zilele deosebit de calde și însorite, plantele simt nevoia de mai multă apă. Dacă solul se usucă prea mult, planta este deja deshidratată și trebuie să udată rapid pentru a vă asigura că solul este umed”, spune el.

„Dacă plouă mai mult decât de obicei, puteți să le udați mai rar”.

Udați grădina dimineața! Niciodată la prânz

Dimineața este cel mai bun moment al zilei pentru a uda grădina deoarece apa are timp să se absoarbă înainte de răsăritul soarelui, permițând plantelor să rețină mai multă umiditate.

„De asemenea, oferă frunzelor mai mult timp să se usuce. Dacă dimineața nu este posibil să faceți asta, și udarea ei seara, după asfințit, este bună”, spune el.

Dacă alegeți să udați grădina noaptea, apa se va infiltra în solul din jurul rădăcinilor și pe frunze, ceea ce ar putea duce la putrezirea lor. Nici să nu vă gândiți să udați florile din grădină la prânz sau după-amiaza.

„Soarele de după-amiază devine fierbinte, mai ales vara și poate face ca apa să se evapore”, spune McConnell.