Lovitură pentru vaccinați! Raed Arafat a dat bomba. Certificatul verde va expira și nu vom mai putea face nimic

Astfel, Raed Arafat a explicat că în mai multe țări din UE s-a constatat, în urma studiilor științifice, că doar două doze de vaccin nu asigură o imunitate crescută. În acest context, va fi necesară a treia doză pentru a menține valabilitatea certificatului verde.

„Eu ce am vorbit se referea la nivel european și sunt mai multe țări care au luat o astfel de decizie în Austria, Israel și alte țări, dar ideea este că la un moment dat să se ia o decizie ca certificatul verde să expire. Acest certificat este posibil să fie prelungit numai dacă ai a treia doză. Sunt țări care au anunțat că au luat aceste măsuri și nu mai poți intra fără a treia doza. Pe plan european sunt țări care solicită a treia doza să fie obligatorie pentru a se recunoaște certificatul verde, dar aceste decizii se pot lua unitar la nivel european, la nivelul Uniunii Europene.

Această decizie se ia pe bază științifică și avem studii clare care arată că oamenii cu doar 2 doze și pentru care a trecut ceva timp de la vaccinare au protecție foarte scăzută, mai ales în fața noilor variante. Este posibil ca în cazul în care nu ai booster-ul să se considere că cele două doze au expirat. Sunt studii științifice efectuate în centre universitare și există argumente științifice în acest sens. Dacă studiile arată că rămâi fără imunitate, atunci este posibil ca și la noi să se considere că două doze nu asigură suficientă imunitate”, a declarat Raed Arafat.

Când se va termina pandemia?

Anterior, Raed Arafat a vorbit și despre varianta Omicron și a explicat cât de probabil este ca aceasta să vestească finalul pandemiei.

„Nu părerea mea contează. Ne uităm la studiile și analizele făcute și studiile care au apărut până acum nu merg pe această linie. Ele spun că vaccinurile actuale, eficiența este mai scăzută, dar totuși există un grad de protecție dat de aceste vaccinuri, mai ales pentru a nu face forme grave și a nu ajunge cu un grad de infecție la spital.

Motivul pentru care se cere testare este că mai ales la cei cu două doze, nu vorbim de cei cu trei doze, la cei cu două doze și la care au trecut deja 6-8 luni de la imunizare, deja protecția este mult mai mică, asta este unul dintre  motivele pentru care unele țări europene nu mai recunosc vaccinatul decât dacă are și a treia doză, deci deja două doze nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște că persoana este vaccinată”, a declarat Raed Arafat la Realitatea Plus.