În timpul unei dezbateri în Parlamentul European despre influența Rusiei în blocul comunitar, fostul președinte al României Traian Băsescu a citit o listă cu foști oficiali europeni care au lucrat pentru Rusia.

Surprinzător a fost faptul că fostul președinte nu a apucat să-și termine discursul, pentru că șeful de ședință i-a tăiat microfonul, aparent pentru depășirea timpului alocat.

Lovitură pentru Traian Băsescu. I s-a tăiat microfonul chiar în timpul discursului

„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene.

Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful …”, așa s-a încheiat discursul lui Traian Băsescu.

„Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”, a intervenit imediat șeful de ședință, Rainer Wieland.

A colaborat Traian Băsescu cu fosta Securitate?

Theodor Paleologu a vorbit, la sfârșitul lunii septembrie, despre legătura pe care fostul președinte al României a avut-o cu Securitatea.

„Colaborarea cu Securitatea, în sine, nu înseamnă nimic. Până nu vezi hârtiile în sine, nu te poţi pronunţa. Eu ştiu bine despre ce vorbesc că doar am citit nu ştiu câte volume de note despre tatăl meu şi am văzut notele, puţine la număr, pe care le-a scris tatăl meu. Şi ştiu despre ce vorbesc. Până nu citeşti nişte note, nu pe poţi pronunţa”, a declarat Theodor Paleologu, la Prima Tv.

Acesta a adus în discuție colaborarea tatălui său cu fosta Securitate. Paleologu precizează că este important ca autoritățile să poată să facă o diferență între ”turnătoria propriu-zisă, informații factuale care au impact şi notele mai mult sau mai puţin anonime”.

„Nu toată lumea este Alexandru Paleologu. E unu la 22 de milioane, însă a scris, de pildă, trei note despre Steinhardt care erau prezentări favorabile. Spunea despre Steinhardt că este un om competent, că e o mare prostie să îl laşi într-o funcţie mică, lucra la o întreprindere, ca şi contabil”, a mai adăugat acesta.