Informația momentului pentru părinți! Conform informațiilor oferite vineri într-o conferință de presă, pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi ministerului Sănătăţii va exista un formular tip pentru exprimarea acordului în legătură cu testarea copiilor.

„Este necesar, de asemenea, din partea părinţilor să îşi exprime acordul informat cu privire la testare şi va exista pe pagina Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important, pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranţă”, a declarat Vlad Voiculescu.

Informația momentului pentru părinți

Ministrul Sănătăţii a transmis că vor exista teste antigen rapide la nivelul şcolilor, o parte dintre acestea fiind deja distribuite, iar altele urmând a fi distribuite în perioada imediat următoare.

„Prin direcţiile de sănătate publică, mai departe către fiecare unitate de învăţământ. Am primit mai multe mesaje de la medici de familie cărora le sunt solicitate acum adeverinţe. Nu sunt necesare adeverinţe medicale de la medicul de familie pentru începerea şcolii”, a subliniat ministrul.

Se modifică structura anului școlar?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că dorește să refacă structura anului școlar. Potrivit lui, vacanța de iarnă ar trebui să fie mai lungă. În plus, șeful de la Educație a precizat că primul semestru ar trebui încheiat mai devreme.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.