Toți elevii și părinții trebuie să știe! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că dorește să refacă structura anului școlar. Potrivit lui, vacanța de iarnă ar trebui să fie mai lungă. În plus, șeful de la Educație a precizat că primul semestru ar trebui încheiat mai devreme.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Toți elevii și părinții trebuie să știe! Sorin Cîmpeanu: N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun

Ulterior, ministrul a mai precizat că nu înțelege structura anului școlar din prezent, precizând că nu vede sensul orelor până de Crăciun și a vacanței de iarnă pentru a te întoarce din nou pe băncile școlii pentru încheierea mediilor.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță.

Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu, relatează realitatea.net.