Patriarhul Daniel marchează 16 ani de la întronizarea sa ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

BOR a anunțat că sâmbătă, 30 septembrie 2023, se vor sărbători 16 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

Cu acest prilej, între orele 9:00 și 11:00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie. Ea va avea loc în Catedrala Patriarhală.

Programul anunțat de BOR

După Sfânta Liturghie, de la ora 11:00, va fi oficiată slujba Te Deum-ului. Ea va fi un moment de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru ajutorul și binefacerile revărsate de El în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 16 ani de bogată slujire patriarhală.

Apoi, la ora 12:00, în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, se va desfășura un moment festiv. În ­timpul acestuia, vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităţilor de stat centrale şi locale.

Cum se pot transmite mesajele de mulțumire

Accesul la acest eveniment se va face pe bază de invitație.

Persoanele care doresc să transmită mesaje de felicitare se pot adresa Cabinetului Patriarhal. Ele pot folosi adresa e-mail cabinet.patriarhal@patriarhia.ro. O altă modalitate este transmiterea lor prin fax, la 0040.21.406.71.62. Mesajele pot fi trimise și prin poștă la adresa: str. Patriarhiei nr. 2, RO-040161, sector 4, București.

SURSA FOTO: Dreamstime

Patriarhul Daniel, ceremonie de întronizare în 2007

Amintim că ceremonia de întronizare a Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a avut loc la data de 30 septembrie 2007. Cuvântul în numele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a fost rostit atunci de Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului.

Înalţi oficiali români, demnitari străini și reprezentanţi ai cultelor religioase din străinătate au fost prezenţi atunci la Catedrala Patriarhală. Ei au ținut să participe la ceremonia de întronizare a noului Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Printre participanţi s-au numărat: Regele Mihai I, dar și foștii președinți ai României Traian Băsescu, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Au mai fost de față Călin Popescu-Tăriceanu, Nicolae Văcăroiu și Bogdan Olteanu.