Secretul fostului președinte legat de longevitate este, de fapt, alimentația sănătoasă

Unul dintre secretele vieții sale longevive este acela că Ion Iliescu a apelat la ajutorul unui specialist în nutriție, care îl sfătuiește cu grijă să consume alimente sănătoase.

Nutriționistul Ion Pop Blaga i-a indicat lui Ion Iliescu o dietă care are la bază o alimentație foarte sănătoasă. Este vorba de un tip de regim cu ajutorul căruia nu mai ajungi să consumi medicamente sau, și mai bine, nu mai ajungi la operaţie.

,,Nu văd o altă alimentație (asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună) care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a mai afirmat nutriționistul Ion Blaga.

Mușchiul de vită este preferatul lui Ion Iliescu

Este foarte ușor de preparat rețeta fostului președinte. Principalul aliment este mușchiulețul de vită. Ca să ne dăm seama, pentru numai o porție avem nevoie de 200 de grame, două grame de piper verde boabe, zeamă de vită, nu mai mult de 100 de mililitri, câteva linguri de ulei de măsline, iar pentru un gust special, se stropește totul cu coniac.

Mod de preparare: Mușchiulețul se unge cu un strop de ulei, iar apoi merge la tigaie. Care e secretul? Nu trebuie prăjit mai mult decât trebuie, pentru că vita se servește în sânge. În tot acest timp, se pregătește sosul.

Stingem cu zeama de vită pe care o vom obține din oase de vită fierte câteva ore și gata sosul. Mușchiulețul îl mai tragem în tigaie cât să ia aroma inconfundabilă de piper. Pentru decor avem nevoie de 2 roșii cherry și câteva felii de mango, reducție de oțet balsamic cu sos de soia și preparatul este gata de servit.

Iliescu: Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență

Ajuns la vârsta de 93 de ani, Ion Iliescu spunea recent pentru Realitatea Plus că se se simte „destul de bine” și că „nu prea are timp” să iasă în oraș. Acesta încearcă să se mențină prin alimentație și multă grijă. Fostul președinte se deplasează cu ajutorul unui cadru, fără a mai pierde mult timp pe afară.

Iliescu a deschis și subiectul legat de sănătate, afirmând: „Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență”.