Noul purtător de cuvânt al PNL a declarat că liberalii doresc urgentarea dezbaterilor privind legea certificatului verde, lege de care este nevoie în situația actuală. Ionuț Stroe atrage atenția că nehotărârea unora întârzie acest proces și efectele negative se văd în fiecare zi.

„Noi de dorim urgentarea acestor dezbateri. De altfel, această oscilație sau nehotărâre a unora întârzie acest proces și efectele negative se văd zi de zi. Ne-am dori responsabilitate din partea parlamentarilor pentru a avea o legislație cât mai curând. (…) Avem nevoie de o lege a certificatului verde. Am înțeles că miercuri va fi ședința de guvern la care vor veni cu noi propuneri concrete în legătură cu măsuri pentru rezolvarea crizei sanitare”, a spus Ionuț Stroe.

Stroe: Legea vaccinării obligatorii ar trebui votată

De asemenea, în opinia sa, este un moment oportun ca România să „scoată din sertare” Legea vaccinării obligatorii și să o dezbată.

„Simt nevoia de a face o separație dintre Legea vaccinării și legea certificatului verde. Legea certificatului verde a apărut în contextul crizei sanitare COVID, legea vaccinării e de mai mult timp. E un moment oportun ca legea să fie scoasă din sertare și să fie dezbătută. Nu depinde neapărat de voința PNL”, a declarat Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe, numit purtător de cuvânt la PNL

Amintim că, deputatul Ionuţ Stroe a confirmat, luni, după şedinţa conducerii PNL, că a fost numit purtător de cuvânt al Partidului Naţional Liberal. El a declarat că „este o responsabilitate în plus, pentru el, într-o situaţie politică specială”.

„Este o responsabilitate în plus pentru mine, în activitatea mea politică, să revin purtător de cuvânt al PNL, o fac cu mare drag, mai ales într-o situaţie politică specială. Cred că este nevoie ca fiecare dintre noi să pună umărul şi să îşi afirme totala disponibilitate şi deschidere pentru a transmite mesajul din PNL, pentru dumneavoastră şi pentru publicul larg”, a spus Ionuţ Stroe.

Acesta îl înlocuieşte pe Ionel Dancă, care şi-a dat demisia din partid, împreună Ludovic Orban şi alţi 16 parlamentari, în urma deciziei partidului de a se alia cu PSD. Deputatul PNl de Dolj Ionuţ Stroe a mai deţinut funcţia de purtător de cuvânt al PNL, în 2015, după ce Alina Gorghiu a devenit preşedintele PNL.

Stroe a fost şi ministrul Tineretului şi Sportului, în Executivul condus de Ludovic Orban.