Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a declarat că spitalul are doar un singur pompier și acesta este în concediu de aproape șase luni. Beatrice Mahler a precizat că s-a ajuns la această situație pentru că pompierul respectiv a combinat concediile medicale cu cel de odihnă. Aceasta consideră că este nevoie de o schimbare a legislației pentru a evita astfel de situații, transmite Digi24.

“Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat Este nevoie de o reevaluare în acest sens. Dacă vrei să te implici, trebuie să fii alături de oameni”, a spus Mahler.

Pe de altă parte, Beatrice Mahler a spus că cei care au sunat la 112 au văzut flacără și fum, dar că focul s-a stins repede, “de la sine”. Managerul spitalului a punctat și faptul că personalul medical s-a comporat exemplar la incidentul de duminică seară.

“Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar, toți din pavilionul Covid au intrat în zona roșie, adică 24 de persoane – personal medical, asistente, infirmiere, brancardieri”, a spus Mahler.

Lucian Bode: La Institutul Marius Nasta nu a fost incendiu

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni dimineaţă, că, potrivit raportului preliminar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, nu a fost vorba despre un incendiu la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală.

El a adăugat că, în urma “degajării de fum” înregistrată duminică seara, nimeni nu a avut de suferit.

“Pacienţii din unitatea mobilă ATI au fost mutaţi preventiv în altă locaţie, aşteptăm raportul final şi vom spune exact ce s-a întâmplat acolo, de unde a apărut acea degajare de fum, dar ce este foarte important – nimeni nu a avut de suferit”, a afirmat Lucian Bode.

Amintim că, la Institutul “Marius Nasta” a fost anunţat, duminică seara, un incendiu la o unitate mobilă ATI amplasată într-un TIR. La faţa locului s-au deplasat zeci de echipe de pompieri.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea