Primăria Craiovei pregătise un eveniment special cu ocazia aprinderii luminițelor de Crăciun. Toți craiovenii puteau să acceseze o pagină pentru a vedea live cum aceste luminițe sunt aprinse și puteau veni în zona centrală, cu respectarea măsurilor impuse de autorități privind pandemia de coronavirus.

„Încă de la începutul acestui an, Primăria Craiova a respectat toate măsurile de prevenție și a depus toate eforturile pentru ca locuitorii municipiului să fie cât mai protejați de pandemia de coronavirus.

Pentru a respecta legislația în vigoare, târgul de Crăciun nu va mai putea avea loc ca în alți ani. Din păcate, nu mai putem organiza activitățile cu care craiovenii erau obișnuiți în perioada sărbătorilor de iarnă: patinoarul, orășelul copiilor, spectacole, ateliere interactive, caruselul etc”, scrie pe site-ul Primăriei Craiova.

„Pentru că avem, însă, nevoie să trăim magia Crăciunului, Primăria Craiova asigură iluminatul de sărbători, dar nu doar în zona centrală, ci și în Parcul Nicolae Romanescu. Fiind vorba de o perioadă specială, ne-am gândit că cea mai bună soluție este ca, în acest an, aprinderea luminițelor să o facă, în premieră, craiovenii, fără să fie nevoie să vină în centru, ci de acasă sau de pe telefon, accesând butonul de aprindere care se va regăsi pe pagina principală de pe site-ul Primăriei www.primariacraiova.ro. Mai precis, oricine va intra sâmbătă, 28 noiembrie 2020, ora 18.00, pe site-ul www.primariacraiova.ro, va trebui să apese pe butonul programat special, iar un link îi va conduce direct către pagina de unde vor putea vedea live aprinderea beculețelor.

În cazul în care veți vizita zona centrală, vă rugăm să respectați traseele deja stabilite, precum și indicațiile persoanelor însărcinate cu respectarea măsurilor de distanțare fizică”, mai transmite primăria.

Cu toate acestea, se pare că înainte de deschidere, tot evenimentul a fost stricat de polițiști și jandarmi care au închis chioșcurile din zona centrală a orașului și i-au speriat pe cei care veniseră să vadă evenimentul, după cum declară Lia Olguța Vasilescu.

Reacția Olguței Vasilescu la cele întâmplate

Primarul Craiovei a reacționat dur la decizia autorităților și spune că nu există lege care să interzică evenimentul din această seară.

„Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcționarea chioșcurilor pe raza orașului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanță, hotarâre de guvern nu interzice asta! Și atunci de unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să inchidă chioșcurile din zona centrală care funcționează perfect legal, așa cum funcționează alte sute de chioșcuri în toate cartierele orașului? Și de ce a fost necesar ca o mașină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniți să vadă luminițele de sărbători? După ce PNL a închis piețele și producătorii ingheață și ei și marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioșcurilor”, a scris primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Și fostul consilier al Liei Olguța Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, a explodat pe pagina sa de Facebook și îi acuză pe liberali că au făcut exces de zel în acest caz.

„Excesul de zel al PNL, Orban și Iohannis a făcut ca la Craiova să fie închis totul cu 15 minute înainte de… deschidere.
Nu a contat că existau autorizații, le-au spus că le confiscă marfa, le fac dosare, dacă nu închid!

Au venit jandarmi, polițiști, pompieri, OPC, DSV, naiba mai știe cine, i-au luat cu asalt înainte de deschiderea oficială!

Cel mai tare e că Direcția Sanitar-Veterinară a închis inclusiv căsuțe în care se vindeau globuri ornamentale pentru bradul de Crăciun! Poate au expirat globurile, poate nu mai erau comestibile…

Așa se întâmplă când mai marii PNL au ajuns să se creadă Dumnezei!”, a scris Vasilcoiu pe pagina sa de Facebook.

FOTO: Inquam Photos / George Călin