Epidemiologul Casei Albe vine cu un anunț care are darul de a stârni fiori reci pentru cei care cred în caracterul distructiv pentru sănătate al noului coronavirus.

Anthony Fauci anunță că noul coronavirus a suferit deja o mutație care îl poate face mai contagios și îl poate face să se răspândească și mai repede decât în prezent.

Un studiu publicat în acest sens urmează a fi confirmat de alte cercetări, arată Fauci.

Dispută științifică între specialiști

Iar primele cercetări arată că un amino-acid specific SARS-COV-2 s-a modificat într-un mod care permite virusului să se înmulțească mai repede și să creeze o mai mare încărcătură virală în corpul gazdei.

Acest lucru îl face și mai viral, a explicat Anthony Fauci la un eveniment on-line al Jurnalului Asociației Medicale Americane.

Există o oarecare dispută științifică privind acest lucru, a mai adăugat el, căci cercetarea se bazează pe o constatare in vitro a mutației, scrie biziday.ro.

Nu este clar dacă persoanele care se infectează cu o variantă mai nouă a cooronavirusului dezvoltă sau nu o variantă mai gravă a bolii.

Nu este clar când a survenit mutația

Posibila mutație la care s-a referit Fauci a fost raportată într-un articol al cercetătorilor de la Laboratorul Național Los Alamos, dar oamenii de știință din Florida semnalau același lucru luna trecută.

Nu este clar când a survenit mutația, dar virusurile își schimbă în mod natural structura, iar aceasta nu este o surpriză pentru comunitatea științifică.

În context, trebuie precizat că SUA se confruntă în această perioadă cu o adevărată explozie a numărului de noi persoane infectate cu COVID-19.

Numărul noilor cazuri depășește 50.000 zilnic, în fiecare zi înregistrându-se noi recorduri nedorite.

Numărul total de cazuri identificate în țară depășește 2,7 milioane de persoane, iar cel al deceselor a depășit 128.000.

Iar apropierea weekendului dedicat celebrării Zilei Naționale ridică și mai mult nivelul de îngrijorare al autorităților, cunoscut fiind faptul că evenimentul este tradiţional marcat de reuniuni familiale sau mari adunări publice pentru a asista la focurile de artificii.