”Nu este exclusă varianta în care compania să revină, până la termenul final de depunere a ofertelor, cu o altă ofertă. Deocamdată niciun alt investitor nu şi-a retras oferta şi nici alte oferte noi nu au fost depuse. Mai sunt, însă, 22 de ore”, a declarat Remus Vulpescu, citat de Agerpres.

Până în 17 septembrie 2012, reprezentanţii PCC, AISA International Cluj, Chimcomplex Borzeşti şi Dan Diaconescu şi-au exprimat intenţia de a participa la privatizarea combinatului.

Conform aceleiași surse, în urma solicitărilor de prelungire a termenului final de depunere a ofertelor de către Gazprom şi de către Dan Diaconescu, noul termen limită pentru depunerea ofertelor de privatizare este 20 septembrie 2012, ora 12.00. Deschiderea documentelor va avea loc în aceeaşi zi la ora 13.30. În data de 21 septembrie, ora 12.00, va avea loc licitaţia pentru vânzarea combinatului.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 24 august, Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societăţii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi S.C. Electrica S.A., însumând 1,8 miliarde lei, adică 56% din totalul datoriilor combinatului vâlcean.