Producătorul francez de automobile Renault va ceda participaţia de 49% pe care o are în cadrul joint-venture-ului cu indienii de la Mahindra & Mahindra. Parteneriatul fusese creat în 2005 pentru a da posibilitatea francezilor să producă Loganul în India.

Renault a hotărât să încheie parteneriatul întrucât indienii nu s-au înghesuit să cumpere modelul Logan, care în India se vindea sub brand Renault.

„Numele şi logoul Renault vor fi folosite în continuare, până la finalul acestui an calendaristic”, se arată în comunicatul producătorului francez care specifică faptul că se va continua furnizarea de piese şi componente către compania indiană.

Modelul a fost lansat în urmă cu 3 ani într-o versiune pe benzină care costa 428.000 de rupii (7.400 de euro) şi o versiune diesel care avea un preţ de 644.000 de rupii (11.100 de euro). Când l-au lansat, cele două companii au specificat că modelul a fost adaptat condiţiilor climatice specifice acestei ţări.

Conform comunicatului, din 2007 până în prezent nu s-au vândut decât 44.000 de unităţi Logan. Acesta era produs la fabrica Mahindra de la Nashik şi era comercializat de către concesionarii companiei indiene în 100 de puncte de vânzare din toată ţara.