Proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Senatului, Teodor Meleşcanu a început prima zi de muncă cu o absenţă. Potrivit unor surse politice, în timpul şedinţei de la Senat, Meleşcanu se afla la Palatul Victoria, pentru discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, notează stirileprotv.ro.

Senatorul PNL Alina Gorghiu, cea pe care Meleşcanu a învins-o marţi în cursa pentru a doua poziţie în stat, s-a întrebat retoric în plenul Senatului dacă acesta a mers la Dăncilă ca să ”semneze adeziunea la PSD”.

”Vroiam să vă întreb unde este proaspătul președinte al Senatului. Că dacă începem cu o absență după ce abia l-ați ales ieri… e destul de grav. E la Guvern? Semnează adeziunea la PSD. Domnule președinte (de ședință – n. red.), să știți că normal e ca atunci când îți iei banii pe președinte al Senatului să și vii la muncă. Eu înțeleg că domnul Meleșcanu e cu multe surse de venit, dar ar fi drăguț să și vină la muncă, dacă tot l-ați ales așa cu mare tam-tam”, a declarat ironic Alina Gorghiu.

Beneficiind de susţinerea PSD, Teodor Meleșcanu a fost ales marți, după două tururi de scrutin, președinte al Senatului, adică al doilea om în stat, după preşedintele Iohannis. Meleşcanu ocupă fotoliul rămas liber după plecarea șefului său de partid, Călin Popescu-Tăriceanu.