Avionul care aducea Lumina Sfântă de la Ierusalim, pentru credincioșii din Mitropolia Ardealului, nu a putut ateriza, sâmbătă seara, la Sibiu din cauza ploii puternice. Aeronava a fost redirecționată către Cluj.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, care aștepta Lumina Sfântă în Aeroportul Sibiu, a declarat că, la Mitropolie, va ajunge o delegație de la Brașov, pe cale rutieră, care a luat Lumina Sfântă de la delegația care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă”, scrie Mediafax.

„Avionul aterizează la Cluj și din CLuj o să vină pentru celelalte eparhii, pentru Alba și Deva. O să se întâlnească pe drum, la Alba Iulia sau la Teiuș. Cei de la Brașov au adus cu mașina de la București, iar în două ore sunt la mine, în Sibiu. Sibiul va avea Lumină Sfântă. Noi avem păstrată de anul trecut în Catedrală Lumină, dar va veni delegația și cu Lumină de anul acesta”, a spus ÎPS Laurențiu Streza.

În Sibiu este cod galben de ploi, până duminică

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în România cu un avion special, la bordul căreia s-a aflat delegaţia Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar Timotei Prahoveanul. Aeronava a aterizat sâmbătă pe aeroportul Internaţional Henri Coandă în jurul orei 19:10, relatează basilica.ro.

Imediat după ce Lumina Sfântă a ajuns Bucureşti, în Salonul oficial al Aeroportului a avut loc o conferinţă de presă. În declaraţia sa, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a evidenţiat că anul acesta Lumina Sfântă a ajuns pe pământ românesc pentru a unsprezecea oară consecutiv.

„Lumina aceasta de la Sfântul Mormânt, adusă pentru a binecuvânta şi ţara noastră ca şi atâtea alte locuri din lume, ne aduce aminte nouă tuturor de lumina credinţei, de lumina faptelor bune, de lumina pe care o primim ascultând şi, mai ales, împlinind cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos. Lumina aceasta ne vorbeşte însă despre lumina cea neînserată a Împărăţiei lui Dumnezeu. (…) Această lumină va fi oferită tuturor celor care îl iubesc pe Domnul, adică fiilor luminii, cei care împlinesc cuvântul lui Dumnezeu, cei care îşi iubesc aproapele, cei care reuşesc să ierte aproapele, cei care iubesc Biserica şi, în general, cei care fac faptele luminii. Această lumină a Mântuitorului Iisus Hristos ne îndeamnă stăruitor să umblăm ca fii ai luminii”, a spus episcopul vicar Timotei Prahoveanul.