"MAE condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetăţenilor români. Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie", informează MAE, citat de AGERPRES

Potrivit sursei citate, statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra. MAE adresează, totodată, mulţumiri comunităţii de afaceri din Norwich, care s-a solidarizat şi a fost alături de familia de români afectată de incident.

Peste o sută de persoane s-au adunat sâmbătă la Norwich, pentru un protest în semn de solidaritate cu familia română afectată de incendierea magazinului lor, relateză cotidianul regional Eastern Daily Press, potrivit Mediafax.

Poliţia investighează cauzele unui incendiu la un magazin alimentar românesc în Norwich, ancheta este în curs de desfăşurare, însă se consideră ca ar fi fost vorba de un act deliberat de incendiere.

O cărămidă ar fi fost aruncată prin fereastra magazinului The Village Shop, aflat pe strada Magdalen, după care a izbucnit un incendiu în interior.