Pedepse crunte pentru șoferi! Vor putea fi închiși pe viață

Este vorba despre o nouă lege, care va permite judecătorilor din Marea Britanie să închidă pe viață șoferii criminali. Trebuie menționat că legea actuală le permite judecătorilor să îi condamne pe șoferi doar pentru o perioadă maximă de 14 ani.

Totuși, un șofer care ucide ar putea fi închis pe viață începând de marț, 28 iunie.

Noua lege va permite judecătorilor să condamne la închisoare pe viață șoferii periculoși

Noua lege privind poliția, criminalitatea, condamnările și instanțele de judecată din Marea Britanie va permite judecătorilor să condamne la închisoare pe viață șoferii periculoși care ucid sau șoferii neglijenți care ucid când sunt beți sau drogați.

„Prea multe vieți au fost pierdute din cauza unui comportament imprudent la volan, care a devastat familii.

Am modificat legea astfel încât cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea de a sta pe viață în spatele gratiilor”, a declarat ministrul Justiției de la Londra, Dominic Raab.

De asemenea, schimbarea intră în vigoare marți, 28 iunie, conform informațiilor transmise de Sky News.

Totodată, se va introduce o nouă infracțiune. Este vorba despre provocarea de vătămări grave prin conducere neglijentă, care îi va viza pe cei care provoacă altora răni pe termen lung sau permanente.

Simultan, noile norme vor permite judecătorilor să acorde persoanelor cu deficiențe de auz sprijinul unor interpreți în în timpul deliberărilor. Până acum, doar cei 12 jurați jurați puteau în sala de deliberare, împiedicând efectiv participarea persoanelor cu deficiențe de auz.

Se schimbă plăcuțele de înmatriculare în Ungaria

În altă ordine de idei, plăcuțele de înmatriculare se schimbă începând cu luna iulie în Ungaria!

Modificarea a fost justificată de faptul că actualul set de caractere s-ar fi epuizat în cel mult câțiva ani, a anunţat joi, pe pagina sa de Facebook, Ministerul Tehnologiei şi Industriei din ţara vecină.

Noile plăcuţe de înmatriculare vor fi formate, conform alfabetului latin, din două vocale sau două consoane – cu excepţia combinațiilor de litere cs, gy, ly, ny, sz, ty, zs – urmate de încă două litere și trei cifre, scrie Magyar Hirlap.

Literele de pe plăcuța de înmatriculare nu pot fi vocale accentuate, iar cifrele pot varia de la 001 la 999.

Pe plăcuțele de înmatriculare apare ca element nou Stema Ungariei, iar pe lângă aceasta vor fi douăsprezece stele galbene într-un câmp albastru, reprezentând steagul european, cu codul auto internațional al Ungariei, H, scris în culoarea albă.