Programul de testare a anticorpilor, la nivelul Bucureștiului, va demara de mâine, a transmis primarul Gabriela Firea, pe un eşantion de 10.500 de persoane.

„Mâine voi organiza o conferinţă de presă împreună cu cei şase primari de Sectorare, în care vom da startul proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene”, a explicat Firea într-o conferință de presă, conform Agerpres.

Firea a precizat că testele se vor realiza la Arena Naţională, cu respectarea tuturor reglementărilor internaţionale în acest domeniu.

„La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat şi vom putea, împreună cu autorităţile centrale, să luăm măsurile de relaxare mult mai potrivite pentru o comunitate care are deja o informaţie”, a punctat Firea.