Chiar dacă Grecia, Spania, Turcia și Bulgaria rămân, în continuare, printre destinațiile preferate ale românilor, după cum reiese din datele agențiilor, aceștia au pregătit, totuși, și destinații exotice pentru acest an. De exemplu, cei care vor să viziteze India vor plăti aproximativ 1.000 de euro de persoană pentru un sejur de 10 zile, în timp ce un circuit de 9 zile în China pornește de la 900 de euro.

Vizitatorii vor regăsi la Târgul de Turism al României pachete speciale pentru familii, iar copii beneficiază de până la 25% reducere la costul biletului și al cazării pentru excursiile la Disneyland Paris. Pentru doritorii de vacanțe autohtone, hotelurile și pensiunile atât de pe litoral, cât și din zonele de munte sunt pregătite să primească turiștii în timpul vacanței pentru Sărbătorile Pascale, dar și pe timpul verii.

În acest an revin în atenție stațiunile balneoclimaterice, care au beneficiat de investiții semnificative în ultimul timp. Târgul de Turism al României ocupă o suprafață expozițională de aproximativ 16.000 de metri pătrați și este organizat la Romexpo, în București.