Șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei Dmitri Medvedev este de părere că Occidentul forțează Rusia să apeleze la armele nucleare.

„Numai o victorie deplină și finală a Rusiei în Ucraina este o garanție de protecție împotriva conflictului global spre care Occidentul împinge lumea”, a scris acesta marți, 1 noiembrie, pe canalul său Telegram.

Pacea mondială depinde de victoria Rusiei

„Să numim lucrurile pe nume. Țările occidentale împing lumea spre un război global. Și numai o victorie completă și finală a Rusiei este o garanție împotriva unui conflict global”, a scris politicianul, făcând o aluzie la faimoasa teză conform căreia „Rusia nu poate fi lăsată să câștige războiul” a țărilor occidentale.

Medvedev și-a îndemnat abonații să abordeze problema într-un mod logic logic. Politicianul a declarat că dacă Ucraina câștigă războiul, se va rupe de Rusia, ceea ce constituie o amenințare la adresa integrității acesteia.

„Dacă nu Rusia va câștiga, se pare că va câștiga Ucraina. Scopul Ucrainei în război este numit de regimul de la Kiev – returnarea tuturor teritoriilor care i-au aparținut anterior.

Adică să le smulgă din Rusia. Aceasta este o amenințare la adresa existenței statului nostru și a dezintegrării actualei Rusii”, a spus acesta.

Politicianul acuză Occidentul că plănuiește un război nuclear

Concluzia la care a ajuns Medvedev este că o astfel de dispoziție reprezintă un motiv direct pentru a aplica clauza 19 din Cadrul politicii de stat a Rusiei pentru descurajarea nucleară.

„Și atunci cine plănuiește un conflict nuclear, pot să întreb? Ce este aceasta, dacă nu o provocare directă a unui război mondial cu ajutorul armelor nucleare?”, a pus el o întrebare retorică.

Potrivit punctului 19 din documentul menționat de Medvedev, condițiile care determină posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare sunt primirea unor informații fiabile despre lansarea de rachete balistice care atacă teritoriul Rusiei sau al aliaților săi, utilizarea de arme nucleare sau alte arme de distrugere în masă pe teritoriul Rusiei și al aliaților săi, impactul inamicului asupra unor instalații critice de stat sau militare ale Federației Ruse, a căror dezactivare ar perturba răspunsul forțelor nucleare.

În plus, punctul 19 citează ca o astfel de condiție agresiunea împotriva Rusiei cu ajutorul armelor convenționale, în cazul în care este amenințată însăși existența statului, la care Medvedev face apel în postarea sa.