Începe războiul în Guvern. Amănunte explozive despre conflictul Dăncilă – Ana Birchall (SURSE)

Începe războiul în Guvern. Amănunte explozive despre conflictul Dăncilă – Ana Birchall (SURSE)
Ultima modificare în 14 iunie 2019, 13:10
În ședința de miercuri de la Guvern ar fi izbucnit un conflict între premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției, Ana Birchall.

 

Situația tensionată din ședința de miercuri de Guvern dintre Dăncilă și Ana Birchall ar fi pornit de la propunerea ca activitatea procurorilor din secția specială să fie evaluată de ministerul justiției, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.
Premierul nu ar fi fost de acord cu propunerea Ministerului Justiției. Dăncilă ar fi argumentat că justiția trebuie să se autoevalueze și că Guvernul nu ar trebui să se implice în treburile justiției.

Surse din Ministerul Justiției au explicat că n-ar fi existat o astfel de propunere, dar că ministrul Birchall a pus în discuție modul de funcționare a Secției Speciale în contextul în care agentul guvernamental urmează să depună, vineri, 14 iunie, întâmpinare în procesul de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Sursa citată a susținut că Birchall ar fi pus în discuție procedura de numire a procurorilor din SIIJ de către CSM și rolul procuroului general, care, în urma celebrei OUG 7, nu mai poate cenzura actele de urmărire ale Secției Speciale.

Poziția ministrului justiției a strârnit nemulțumirea mai multor miniștri, cel mai vehement fiind secretarul general Toni Greblă. Potrivit surselor G4Media.ro, discuția s-a încheiat după mai bine de o oră și jumătate de discuții contradictorii, premierul Dăncilă declarând la final că regretă că a numit-o ministru al justiției.

Nu este clar însă ce va conține în cele din urmă întâmpinarea pe care Guvernul României o va depune, vineri, la CJUE.

Etichete: , ,
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook