Un incendiu a izbucnit, luni dupa-amiază, la rafinaria Petromidia din Navodari aparţinând grupului Rompetrol, la faţa locului fiind trimise cinci autospeciale de stingere a incendiilor şi mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, anunţă News.ro. 4 oameni au fost răniţi în incendiu, iar autorităţile au activat codul roşu de intervenţie, potrivit Digi 24. 

Potrivit informatiilor de la ISU Constanta, în primele momente ale incendiului au intervenit pompierii de la firma privata care asigură prevenirea incendiilor pe platforma de la Petro Midia.

Din primele informații rezultă că cele patru persoane au suferit arsuri. La fața locului au ajuns echipaje ale Pompierilor și Ambulanței. Planul roșu de intervenție a fost activat de autorități.

Liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat, pentru AGEPRES, că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare.